Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

j.kotlin

26. 5. 2011 9:48
Lékaři

vše již bylo řečeno, nechci to víc rozebírat. Jen jsem pomyslel na samotné lékaře...pořád doufám v to, že Hippokratova přísaha pro ně není jen prázdný pojem a hlavně - spousta, ne-li většina lékařů má svojí osobnost, své nadšení, svůj život zasvětili pomoci druhým. To nezmění ani diktáty ze strany vlády, ani nabídky sladkých bonusů v podobě dovolených, nebo jiných milodarů. Lékař je především člověk a naštěstí procento těch, kteří tuto práci dělají pro...pro peníze asi ne, možná pro prestiž, ale hlavně pro které je zdraví pacienta až "na posledním místě", je mizivé. Mám to štěstí, že jednoho lékaře mám v rodině, další nezanedbatelný počet jich znám poměrně dobře. Naštěstí všichni z nich nejdou cestou zbavit se pacienta tak, aby sami měli čárku a klid a vyhověli nárokům ze strany např. státu, ale přesně naopak - čím více jsou svazováni, tím více dělají proto, aby i z toho mála dokázali dát svému pacientovi maximum. Někdy i za cenu profesních problémů.

0 0
možnosti
JK

j.kotlin

26. 5. 2011 9:50
Re: Lékaři

Svoji roli si uvědomují a snaží se zůstat prioritně těmi, kterými chtěli být - tedy kolikrát naší poslední šancí. Poslední šancí na znovuzískání toho nejcennějšího. Našeho zdraví. R^

0 0
možnosti
PN

blondieee

26. 5. 2011 9:52
Re: Lékaři

Díky za názor... Ano, právě takové se snažím hledat a věřím, že najdu... Určitě je fajn mít známého lékaře, který zná celou vaši rodinu, rodinou anamnézu a je přátelský a zajímá se. Takový rodinný doktor [;-) Máte štěstí!

0 0
možnosti
F

fleec

26. 5. 2011 10:04
Re: Lékaři

..ano, to jste právě řekla hezky: "Máte štěstí.!"....spousta lidí, to štěstí právě nemá..i když hledají...

0 0
možnosti
PN

blondieee

26. 5. 2011 10:07
Re: Lékaři

já také zatím jen hledám, víte... ale je to potřeba, tak se snažím dál

0 0
možnosti
F

fleec

26. 5. 2011 10:30
Re: Lékaři

..však vám níže píši...ať vám to vydrží:-)

0 0
možnosti
PN

blondieee

26. 5. 2011 9:54
Re: Lékaři

Píšete: "někdy i za cenu profesních problémů...", ano to je ono a proto někteří, kteří s tímto měli problém, odešli léčit zcela soukromě anebo na specializovanou privátní kliniku, kde to lze dělat i jiným způsobem... Za cenu, že nás to bude stát více peněz.

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2539x
Píši o všem, co mě zaujme, inspiruje, rozesměje i rozlítí.