Diskuse

Nenechme sebou manipulovat! Zdraví je naše!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lesni.zena

1. 6. 2011 17:47
dnes je prvního června

ne prvního dubna...apríl se tedy nechejte až za rok

0 0
možnosti
B

brooklin

29. 5. 2011 23:14
blbost

Bože můj to je žvást... tady by měla zafungovat cenzura iDnes.

0 0
možnosti
JC

A.C.Dupin

30. 5. 2011 14:39
Re: blbost

Nesouhlasím. Výhodou absence cenzury je mj. to, že každý má možnost se veřejně projevit jako naprostý hlupák. Cenzura by slečně Neugebauerové pouze zlepšila první dojem ;-D

0 0
možnosti
DA

David Adler

27. 5. 2011 19:56
Zdraví a naše a proto jezme zelený ječmen a Chlorellu

Alešek už podupává na rohu, čeká, až mu napíšete. Bude z vás hezký pár.

0 0
možnosti
P

Paty85

26. 5. 2011 22:12
Skvela groteska

:-)))))) Dekuji autorce za paradni pobaveni. Dlouho jsem se takhle nezasmala. Uz z clanku je jasne, ze slecna te inteligence moc nepobrala, ale ta diskuze...tak to je fakt heroickej vykon :-) Definice rakoviny, vyjadrovani se k PH a genomu...Vzdyt ta neboha divka ani nevi o cem mluvi. Nevim, kdo je ani neni prekyselenej, ale autorka ma naprosto inferiorni inteligenci. Odkazuji ji na literutuju strednich skol, nebot bez bazalu prirodnich ved se asi daleko nedostanem. Nic slozitejsiho bych na jejim miste zatim nezacinala, jeste by doslo k zamene mezi rektem a mozkem a to by tady pak padaly pekny "s..." Ale jedna informace pro autorku na zaver (nevyzaduje prilis mozkove aktivity) - jakmile ma choroba mnoho pravdepodobnych pricin, pak to znamena jedine - pricina neznama!

Diky a pozor - hlavu nemame jen na to aby nam neprselo do krku.

Uz to postnu, slecna jiste ceka u PC a chce nas obohatit necim dalsim :-)

0 0
možnosti
MK

emailnapicu

27. 5. 2011 10:53
Re: Skvela groteska

Pán je onkolog nebo z farmaceutického průmyslu? Rv

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

26. 5. 2011 11:34
Uf,

tak nevím, úmysl dobrý - výsledek.....není tak úplně dobrý (můj názor).

Nejsem z těch, kteří sáhnou po pilulce jakmile kýchnou, první, co "nasazuji" při příznacích rýmy nám i našim dětem je "med, šípek, lípa, jitrocel", snažíme se stravovat zdravě, hýbat se..., ale k lékaři občas chodíme. K očkování (povinnému): za špatné ho nepovažuji i po sledování názorových přestřelek opůrců a příznivců, (ačkoliv bych možná některé posunula, některé přesunula do nepovinných, ale poslední slovo bych nechala na odbornících) informace a argumenty k proočkovanosti mne postavili spíše na stranu příznivců.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

26. 5. 2011 11:41
Re: Uf,

Každopádně kromě kritiky lékařů (a jistě jsou mezi nimi tací, kteří si ji zaslouží) bych také apelovala na NĚKTERÉ pacienty (občas jsem zaznamenala "já ten prášek někdy zapomenu vzít", nebo o tom, že první cesta některých diabetiků z vyšetření vede do cukrárny), na jejich disciplínu a důkladného zvážení doporučení lékaře. Někteří je prostě podceňují, nedodržují a potom se diví, že léčba nezabírá. "Nepopulární" je zejména doporučení stran snížení váhy.

   Jinak jsem toho názoru, že "východní" a "západní" medicína by neměly stát proti sobě, neodsuzuji ani všechny alternatiní metody, ale jde li to do extrémů nebo zavání-li to fanatismem mám k tomu odpor. (detailněji se mi to rozepisovat nechce)

0 0
možnosti
JK

j.kotlin

26. 5. 2011 9:48
Lékaři

vše již bylo řečeno, nechci to víc rozebírat. Jen jsem pomyslel na samotné lékaře...pořád doufám v to, že Hippokratova přísaha pro ně není jen prázdný pojem a hlavně - spousta, ne-li většina lékařů má svojí osobnost, své nadšení, svůj život zasvětili pomoci druhým. To nezmění ani diktáty ze strany vlády, ani nabídky sladkých bonusů v podobě dovolených, nebo jiných milodarů. Lékař je především člověk a naštěstí procento těch, kteří tuto práci dělají pro...pro peníze asi ne, možná pro prestiž, ale hlavně pro které je zdraví pacienta až "na posledním místě", je mizivé. Mám to štěstí, že jednoho lékaře mám v rodině, další nezanedbatelný počet jich znám poměrně dobře. Naštěstí všichni z nich nejdou cestou zbavit se pacienta tak, aby sami měli čárku a klid a vyhověli nárokům ze strany např. státu, ale přesně naopak - čím více jsou svazováni, tím více dělají proto, aby i z toho mála dokázali dát svému pacientovi maximum. Někdy i za cenu profesních problémů.

0 0
možnosti
JK

j.kotlin

26. 5. 2011 9:50
Re: Lékaři

Svoji roli si uvědomují a snaží se zůstat prioritně těmi, kterými chtěli být - tedy kolikrát naší poslední šancí. Poslední šancí na znovuzískání toho nejcennějšího. Našeho zdraví. R^

0 0
možnosti
F

fleec

26. 5. 2011 9:15
Nemůžu se zbavit dojmu,

..že z pohledu prostředí ve kterém žijeme, je článek kterému tedy nelze upřít nadšení, v mnoha směrech poněkud naivní....

0 0
možnosti
PN

blondieee

26. 5. 2011 9:40
Re: Nemůžu se zbavit dojmu,

Naivní? Může být.. Ale záleží jen na každém z nás, jaké prostředí si vybereme a jak se k němu postavíme.. Já osobně budu raději nadšená, než pesimistická a věčně nespokojená. ;-)

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

26. 5. 2011 7:51
Blondie?:)

Můj klik tam máš...jen si myslím, jestli se Ti při psaní určitých pasáží v závěru...především nepřekyselilo myšlení a nevznikly hodně podivné rakovinotvorné odstavce ;-)

0 0
možnosti
PN

blondieee

26. 5. 2011 8:48
Re: Blondie?:)

Inu, i to je možné ... :-) konkrétně?

0 0
možnosti
VM

Snowwily

25. 5. 2011 21:25
Inu, nevím jak vy, ale...

já se s protivným doktorem a líným personálem potkal jen ve státních nemocnicích. U soukromého lékaře je komfort, ba dokonce věci jako je háček na košili (narozdíl od státního). Proto by bylo možná načase začít alespoň částečně privatizovat zdravotnictví... ale jinak hezký článek.. ;)

0 0
možnosti
PN

blondieee

25. 5. 2011 22:55
Re: Inu, nevím jak vy, ale...

Děkuji za příspěvek! Ano, na tom, co říkáte, určitě něco bude... Na privátního jsem zatím změnila jen dentistu, protože tam je u státního zdravotnictví stav opravdu katastrofální, měla jsem zkušenost s mnoha zubaři. Privátní lékař je mnohem kvalitnější, milejší a ordinace útulnější, lékař se zajímá o pacienta a dokonce se i usmívá, ale také je vše o poznání dražší.

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

25. 5. 2011 20:43
milujte se

Milujte svoje tělo a to je cesta ke zdraví- to mne fakt zaujalo. Jako postaršího lékaře neduživého těla... Nemohla by jste svoji myšlenku rozšířit na milujte moje tělu-slouží to mému zdraví, třeby by jste ve svém okolí našla pár pomocníků lékaříčků, a když by Vám to prospělo....;-D

0 0
možnosti
PN

blondieee

25. 5. 2011 22:56
Re: milujte se

rozhodně zajímavý názor, ale myslím, že postačí, když každý bude duševně milovat to své tělo Juraji ;-)

0 0
možnosti