Petra Neugebauerová

Nenechme sebou manipulovat! Zdraví je naše!

25. 05. 2011 13:36:22
Začněme každý sám u sebe! Situace v naší zemi, v naší vládě, ve veřejném sektoru a v našem zdravonictví se stále nelepší. Dá se říct, že je stále stejně špatná. Všichni, co se snažíme - nebo alespoň si tak připadáme - něco zlepšit na dění v zemi, kterou máme rádi a která je naším domovem, chodíme pravidelně volit, každé čtyři roky. Jenže to nestačí. To je pramálo. Jak řekl jeden velmi chytrý člověk, práce voliče po vhození volebního lístku do urny teprve začíná, zatímco práce kandidáta, budoucí politika, tímto mnohdy končí.
http://pricingidiot.com/2010/02/21/oficialni-cenik-korupce-v-cr-zverejnen/
http://pricingidiot.com/2010/02/21/oficialni-cenik-korupce-v-cr-zverejnen/

Jsme tak nemocní, jaký žijeme život. Jsme tak nemocní, jaká je naše společnost. Ordinace lékařů jsou plné, pacienti jsou dlouho nemocní a jejich léčení připomíná pouť pouští putujících karavan beduínů s velbloudy. Objednání, někdy trvá až několik dní, týdnů, dlouhé čekání, nepříjemná sestřička, pak se konečně dostane pacient k doktorovi, nevrlému, ordinuje stylem šup sem, šup tam. Položí pár nemastných neslaných otázek, napíše pacientovi recept s hnusnými pilulemi, napíše nemocenskou a pošle ho rychle domů. "Počkáááát, ještě zaplatíte 30 Kč!", volá protivná sestra. Teď do lékárny, opět fronta, čekání, zaplatíme nekřesťanské peníze, další poplatek a konečně do postele.

Stop! Takhle se to ale přeci dělat nedá! Jenže...

Lékaři jsou bohužel hodnoceni za produkci výkonů. Čím více výkonů, tím větší prospěch. Bohužel ne pro pacienty. Lékaři jsou placeni za to, že léčí, že ordinují a že předepisují léky. Nejsou placeni za to, že uzdravují. A to vše má své základy v obrovském a nehybném systému - medicínsko-farmaceutickému komplexu. Ten zahrnuje jak nemocnice, ministerstva, pojišťovny, farmaceutické firmy tak i další a další subjekty a organizace, které jsou na sebe úzce vázány a spolu propojeny.

Tento systém je tak pevný a neprostupný, že zde je každá rada drahá a každá reforma a změna takřka nemožná. Proto žádné reformy, které se navrhují a provádí, nikdy nepomohou nám, jakožto pacientům. Otázka je, zda vůbec někomu pomohou, kromě státní kasy.

Když jdete k lékaři, nepočíteje moc s tím, že se vámi bude zabývat. Napíše vám to, co má napsat, udělá si čárku a vy si budete pěkně doma cpát do svého těla další chemikálie a jedy. Není totiž umění léčit následky, umění je léčit příčinu. Pokud naše tělo onemocní, je někde v našem životě něco špatně, máme špatné návyky a nebo špatně jíme. V tuto chvíli je potřeba se zastavit a zdravým selským rozumem, který všichni ještě vlastníme, se zamyslet a řict si, proč mi je tak, jak mi je? Co dělám špatně? Žiji nezdravě? Nehýbu se? Každý si určitě bude umět odpovědět.

Nenechme sebou manipulovat. Nenechme se odbývat! Pokud se k vám lékař chová tímto způsobem, řeněte mu to a pokud nezmění přístup, vyhledejte jiného! Lékařů, kteří jsou milejší, lidští a mají individuální přístup, léčí komplexně, duši i tělo, zajímají se o vás, léčí jinak než jen předepisováním tablet od firem, které jim za to slíbili dovolenou na Kubě anebo vstupenky na koncerty, je stále více a více. Tak se nebojte je vyhledat.

A především začněme všichni u sebe. Žijme zdravě, nepodléhejme nesmyslné panice o pandemiích, o nutnosti očkování, nutností polykání pilulek, pokud je nám dobře, cítíme se dobře a máme zdravé návyky, zdravý pohyb a veselou mysl, tak je vše v pořádku. Tělo máme jen jedno, existuje sice transplantace, ale určitě ne transplantace celého těla, tak se o něj starejme a neoponujme tím, že máme moc práce, málo času, málo peněz. Osobní uspořádání našeho času a aktivit je jen na nás, na nikom jiném.

Dost zdraví lze nalézt také v přírodě, bylinkách, v obyčejných babských radách a receptech, ne jen v chemii. Například i tak hrozná věc jako rakovina se dá léčit jinak než chemoterapií a ozařováním, které zničí i zdravé buňky. A proč? Rakovina totiž není choroba, kterou dostaneme, je to poslední projev extrémního překyselení našeho organismu. K tomuto překyselení dojde, pokud v sobě zadržujeme příliš mnoho toxinů. A toto překyselení se dá léčit i obyčejnými produkty, které máme doma. Když úspěšný léčitel takto zachránil život několika desítkám lidem s rakovinou, byl raději donucen se stáhnout, aby se to moc nerozkřiklo. Co by na to řekl medicínsko - farmaceutický komplex. Ale díky jeho metodě přežilo spousta lidí, i v naší republice.

Často si říkám, že nejzdravější strava a životní způsob je takový, jaký mají moje babička a děda, tak se podle toho řídím také, pohyb, čerstvý vzduch, strava domácí a přírodní.

Hlavně zdraví, zkuste minimalizovat stres a navodit si duševní pohodu. Milujte své télo z celého srdce a začněte co nejdříve. To je klíč.

Autor: Petra Neugebauerová | karma: 25.12 | přečteno: 3132 ×
Poslední články autora