Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Satyriana

16. 1. 2011 9:09
Nechcete málo,

metala jste otázky rychlostí asfaltových holubů ;-)

Opravdu, podle babičky, nasajete spoustu  odpovědí beze slov, bez ptaní, během předškolního vývoje ve své rodině.

Kouření je společenská droga, která u žen vytlačila vějíř. Normální ženska totiž potřebovala vždycky s rokama a prsty něco dělat. vějíř mohl sloužit i jako abeceda, cigarety nic extra, ale zahání hlad, sdružuje při čekání, uvolňuje napětí. Pokud někdo kouří od ZŠ, těžko se toho zbaví, ženy ještě hůř, prostě jsou biochemicky nastavené tak, že vlítnou na kdejakou drogu. U cigarety je kuřákům putna, že mohou plíce prodat na vyasfaltování díry v silnici. Ve hře je mnoho osobních neznámých.

Odpovědi na všechny Vaše otázky jsou v životě samém. Vyztvoříte-li děcku dobré hnízdo, přijmete-li je i s jeho chybami a neschopnostmi, bude se svobodněji rozhlížet po světě a potřeba dělat ramena před partou nebude tak silná. Rodina dá podněty i k posouzení role a cílů v dospělosti. Co stojí za dřinu a oběti, co ne. Kdy plány přizpůsobit.

0 0
možnosti
PN

blondieee

17. 1. 2011 11:50
Re: Nechcete málo,

článek měl mít charakter metání otázek ;) na většinu otázek padla odpověď... pokud na některé nepadla, tak je to schválně, vypuštěno do etéru, pro zamyšlení.. ;-) S tím kouřením s Vámi souhlasím, možná jsem netolerantní, ale většina lidí v mém okolí jsou nekuřáci, čili si toho vážím a kouření je tak nezdravé a zbytečné, že je mi proti srsti, zvlášť když kouří někdo, na kom mi záleží, třeba rodina.. A pokud jdu na oběd v pravé poledne do restaurace, kde je narváno, sedíte u jednoho stolu s kuřačkou, která Vám hulí do pusy nikotin a Vy ho polykáte spolu s polévkou, je to děs! :-(

0 0
možnosti
P

PeterLipton

15. 1. 2011 19:49
Odvážné,

ale trochu bezzubé. Možná, že větším strašákem může být, v dnešní době, nedostatek tolerance u mladší generace. Na tom by to chtělo zapracovat ;-)

0 0
možnosti
PN

blondieee

17. 1. 2011 12:02
Re: Odvážné,

Ráda bych pochopila význam přídavného jména "bezzubé" ve Vašem podání, pokud mi jej osvětlíte blíže :-P Vážně si myslíte, že může být problém v "intoleranci" mladé generaci? To je zajímavé.... Já si myslím, že netolerance mladé generace vůči kouření je naopak "velmi zdravá".... Budu ráda, když mé děti a všichni v jejich okolí budou podobně netolerantní.... Jen tak dál!;-)

0 0
možnosti
FS

ExpertNaVsechno

15. 1. 2011 18:36
Já nekouřím.

Ale cením si toho, že kdybych chtěl kouřit, tak můžu. Že nežijeme v zemi, kde je kouření zakázené, protože je to špatné. Kouření v restauracích a hospodách respektuji - kdybych byl majitelem restaurace, chtěl bych sám určit, jestli tam bude kouření povoleno nebo ne.

.

Je to o svobodě, víte? Jsem smutný z toho, že spoustě mladých lidí tento pojem dnes vůbec nic neříká. Raději by zakázali všechno, co se jim nelíbí, protože "je to tak přece správně", a "má to smysl, i kdyby se zachránil jen jeden lidský život".

0 0
možnosti
LM

lada222

15. 1. 2011 20:04
Re: Já nekouřím.

Ano, je to svobodná volba, zda člověk kouří nebo ne. A stejně tak je svobodnou volbou každého jakou restauraci navštíví či nikoli. Dnes je máme dokonce označené samolepkami.

0 0
možnosti
MC

sualk

15. 1. 2011 15:07
S tím kouřením to máte tak,

že né každému je vše v rodině pravdivě řečeno. Tedy doporučuji zodpovědnou svobodu před veselicí sociálního potěšení.;-) Na druhém příkladu jste vlastně uvedla, že jste svobodná, a proto Vám fandím a dávám karmu.R^:-)

0 0
možnosti
ML

marlow

15. 1. 2011 15:02
koureni

Diky bohu se zacinaji dostavat vztahy kuraku a nekuraku do normalu - zakazy koureni  ve verejnych prostorach. Jeste zakalkulovat cenu lecby rakoviny plic do ceny cigaret (ok nevim jestli uz tam vzhledem k vysi DPH neni 2x...) a nemam s kuraky problem.

0 0
možnosti
ML

marlow

15. 1. 2011 15:00
skola...

"Vybrat si školu takovou, která mě bude bavit, naplní touhy mých rodičů, prarodičů" dost casto byva problem v rodicich kteri neumozni svemu diteti zit svuj zivot. Od malicka mu vnucuji svuj a rikaji tomu vychova. Dobre vychovane dite vi co chce a dela to protoze ho to bavi. Pokud jen hraje roli vnucenou rodici i kdyz o ni neni vnitrne presvedcena neni s ni ztotoznen (a to ani byt nemuze protoze je to prani rodice, ne jeho) je jen otazka casu nez ji odmitne. A bohuzel s ni  casto odmitne uplne vse - i to dobre co se mu rodice snazili predat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2539x
Píši o všem, co mě zaujme, inspiruje, rozesměje i rozlítí.