Proč nemít milenku

Zcela cíleně jsem nedávno narazila na článek v Maximu "Proč mít milenku". Aneb jak požádat svou stálou partnerku či manželku o otevřený vztah a výhody z něho plynoucí. Je to poměrně zajímavý článek, který vše kolem vysvětluje (samozřejmě) z pohledu mužů a jejich potřeb. Ne že by v něm bylo něco objevného, ale i tak pár vět upoutalo mou pozornost. 

Rozhodně mne zaujal jeden bod z výčtu nesporných výhod "paralelního užívání jak manželky tak milenky". A sice bod: 1. Nebudete svojí ženu obtěžovat sexem, když ji bolí hlava, je unavená, v televizi běží její oblíbený seriál nebo má ‚své dny’. Prostě zajdete za milenkou a ona bude mít klid. Z tohoto tvrzení pro muže na první pohled jasně vyplývá, že manželka není tak moc na sex jako milenka. Ale když se tomu podíváme na zoubek a půjdeme hlouběji, tak si uvědomíme, že je to nesmysl. Milenka je taky žena. Taky má své dny, taky ji bolí hlava, má problémy v práci, pohádala se s matkou anebo je unavená. Zásadní fakt je úplně jinde. Milenka je naprogramovaná jen na ten sex. Na pěkné chvilky. Manželka je na celý život i s problémy běžného dne. Milenka ne. Když jí muž zavolá, tak i když ji zrovna třeští hlava migrénou, tak se rychle přepne do módu "SEX, SEX, SEEEX"! A po orgasmu už není po migréně ani památky. To jsou fígle.

 Muži rychle nabydou přesvědčení, že pro manželku je sex obtěžující. Ale ženy chtějí přece sex taky. Je to nejpřirozenější a z evolučních důvodů značně příjemná aktivita všech lidí obou pohlaví. Nejdůležitější tedy podlě mě je, aby si žena uvědomila, že ve vztahu dvou lidí jde hlavně o sex a o příjemné chvíle, zaměřila se jen na vzájemnou blízkost a fyzický prožitek. Se ženou, která myslí hlavně na tyto věci, umí se uvolnit, neprudí, nemluví jen o špinavé podlaze, rozházeném oblečení, hypotéce nebo o dětech, se chlap může cítit natolik dobře, že nemá potřebu hledat další ženskou "jen na sex". To je moje hypotéza. Na místě muže je potřeba samozřejmě přemýšlet a být chápající a holt se kousnout a na ten týden, kdy má žena opravdu "své dny" si naplánovat chlapské aktivity, fotbaly, hospody, kulečníky, triatlony, případně večery s FIFOU 14 u playstationu s hromadou kamarádů. A bude klid a spokojenost na obou dvou frontách.

Věrnost v dlouhodobém vztahu mi vrtá hlavou poměrně často, neboť je to téma v dnešním světě stále aktuální a chtěla bych pochopit důvody, proč k cizoložství dochází a zda k němu opravdu musí vždy dojít. A to mluvím o párech, které jsou veskrze spokojené a nemají zásadní rozepře. 

Tento bod, který muže ujišťuje v tom, že dělají moc dobře a že vlastně prokazují partnerce svou nevěrou službu, mě hodně baví: 2. Budete sexuálně vybitý, a tedy spokojený, veselý, vyrovnaný a klidný. Na zlepšení vaší nálady partnerka jen vydělá. Baví mě, jak se připisuje tak strašně velký význam stavu, kdy má muž prázdný "pytlík" a tak je vyrovnaný a spokojený. Podobné pocity ale pociťuje žena po orgasmu! Pánové, nejste jediní, komu sex dělá dobře a koho uklidňuje. Ano, na zlepšení vaší nálady partnerka samozřejmě trošku vydělá, ale co její nálada a její uspokojení? Pokud se neuspokojuje ještě někde jinde se svým vlastním milencem, tak jí moc nerozradostní, když vy přijdete vyjuchaný a spokojený a ona doma, ať už z nudy nebo potřeby například leštila podlahu a je strhaná a nevyřáděná.

O dalších myšlenkách a postřezích z partnerského soužití zase jindy.

Autor: Petra Neugebauerová | pondělí 7.7.2014 9:30 | karma článku: 17,84 | přečteno: 1956x
  • Další články autora

Petra Neugebauerová

Je sledování porna hřích?

17.1.2013 v 15:41 | Karma: 20,84

Petra Neugebauerová

Když se dva hledají

18.12.2012 v 16:59 | Karma: 13,01