Petra Neugebauerová

Otevřený dopis Ministerstvu zdravotnictví a odpověď na něj

10. 10. 2011 12:33:17
Dá se komunikovat se státními orgány ČR? A lze touto cestou vůbec něco získat....? No uvidíme. Čtěte dál.

Dobrý den vážení,

již od ledna 2011, kdy se mi začaly projevovat zdravotní obtíže, se snažím - beznadějně - objednat na první konzultaci k panu doktoru Hnízdilovi na kliniku Komplexní péče Dobřichovice.

Jelikož je pan doktor Hnízdil tak neskutečně vytížen, jeho kapacita je vyčerpána a není tudíž vůbec možné se k němu dostat, moje potíže stále přetrvávají. Všeobecná medicína totiž selhává, bohužel. Absolvovala jsem nespočetně mnoho rehabilitací, elektroléčeb, parafínů, byla jsem několikrát vyšetřována na kardiologii, na interně, na revmatologii, neurologii a nefrologii, revmatologii a upřímně řečeno - je to ztráta času! Neskutečná ztráta času. Tyto ordinace mají otevřeno pouze v době, kdy normální člověk MUSÍ chodit do práce. A řeknu Vám, že pracovat při zrychleném tepu, neutuchajících bolestech zad, krku, hlavy a občasnému úplnému výpadku motoriky horních končetin, nelze. Jsem tedy nucena neustále navštěvovat lékařská zařízení i přesto, že nejsou schopni nic objevit, nic najít, pomoct mi. Z fyziologického hlediska jsem totiž naprosto v pořádku.

A já se ptám: PROČ? Proč u nás v Praze, v hlavním městě NEEXISTUJE ordinace, která by se více zabývala celostní komplexní medicínou? Proč ani v jedné fakultní nemocnici nejsou tito specialisté? Kteří by uměli léčit tělo, které je jinak v pořádku, ale hroutí se z psychických a ostatních příčin? Je tak těžké aby se komplexní psychosomatická medicína zavedla do výuky mediků a lékařů? Proč to má umět v hlavním městě, v 21. století, ve středu Evropy jen hrstka specialistů, jejichž kapacita je beznadějně vyčepraná na rok(y) dopředu a pacienti se k nim nedostanou? Samostatný psychoterapeut také nepomůže. Bohužel. Pokud jsou problémy psychického, stresového rázu, vlivem prostředí a spěchu a projevují se somaticky, je komplexní psychosomatická péče nenahraditelná, potřebná a NUTNÁ.

Co s tím uděláte vy? Uděláte něco lidi, kteří trpí? Kteří jsou a nechtějí být nemocní?

Děkuji za vyjádření a jsem s pozdravem

Petra Neugebauerová, pacientka

(blogerka)

Odpověď (po pár týdnech):

Vážená paní Neugebauerová,

Velice si vážíme vašeho podnětu a plně chápeme vaše rozhořčení. Rád bych se tímto k celému problému vyjádřil jménem našeho ministerstva.

Přesto, že svět prochází evolucí a jedenadvacáté století dýchá z každého koutu nejen Evropy, naše krásná země, vytěžená a vykradená všemi nenažranými monstry, které jste si vy, voliči, zvolili za své zástupce tomuto přirozenému vývoji zdárně odolává. Jistě neušlo vaší pozornosti, že naše členství v Evropské unii vypadá spíše jako parta kamarádů, která si do svého středu pozve ubožáka, kterému se následně všichni smějí, ukazují si na něho prstem a pravidelně mu kradou peníze na svačinu. Zdravotnictví je v naší krajině v katastrofálním stavu, nebudeme si nic nalhávat. Smutnou pravdou zůstává, že tento neutěšený stav se ani v nejbližší době nezlepší. A to vše z jednoho prostého důvodu. Pytlík je prázdný. Peníze nejsou a nebudou. I když se někomu pod rouškou prázdných slibů podaří z daňových poplatníků vyrazit jejich poslední korunu, babičkám a dědečkům obrat jejich penzi a dětem sebrat příspěvky, tak věřte, že tyto vybrané prostředky budou prioritně použity na úhradu našich chyb, prohřešků, dovolený, a bonusů, bez kterých by naše úřednická práce byla stejně šedivá, jako ostatních daňových poplatníků. A to přece nechce nikdo dopustit. Přesto, že nejsem odborník, ani lékař, doporučil bych vám vrátit se k osvědčeným metodám léčby z dob našich praotců a pramatek, bylinky a masti ještě nikoho nezabily. A když ani toto nepomůže, pak věřte. Protože víra vaše vás uzdraví.

S přátelským pozdravem

Ministerstvo zdravotnictví

JAN KOTLÍN

(bloger, satirik)


Autor: Petra Neugebauerová | karma: 25.32 | přečteno: 2092 ×
Poslední články autora