Proč máme pořád živit flákače a kriminálníky?

15. 09. 2011 10:38:04
Konečně možná někdo uhodil hřebíček na hlavičku! Proč má stát – potažmo my občané, z daní neustále živit ty, kterým se nechce pracovat, kteří jen kradou, peníze získávají nelegálními činnostmi, povalují se a žijí z dávek a podpory? Miliardy a miliardy peněz tečou někam, neznámo kam a nám se zvyšují daně, zdražují potraviny, energie, voda apod.

U nás nemakačenka a flákači budou, bohužel, vždy. Četla jsem několik článků a slyšela hodně příběhů, kterak to funguje v USA, jak to funguje v Austrálii, jak to funguje ... jinde. Moc pěkné, ale v této zemi to takto nikdy fungovat nebude, tady jsme v České republice, jsme jinak založení, jinak vychovaní, jsme na něco jiného zvyklí a hlavně – jsme zvyklí si mnohem víc dovolit. Těžko říct, zda je to tím, že když vidíme, jak to prochází jiným, tak si řekneme: „Aha, to projde i nám!“Lehko zkorumpovanými politiky počínaje a špatně fungujícími soudy a policií konče. Vidíme stále špatné příklady.

Potěší mě, až někomu dojde, že tady v ČR bude platit jen přísnost. Volná morálka ještě nikoho nezachránila, uvolněná atmosféra u nás evidentně být nemůže. S občany ČR – a teď nerozlišuji žádnou národnost, původ, barvu pleti – se bude muset zacházet jako s dětmi na základní škole. Vyrušuješ, zlobíš, honíš se po chodbě? Budeš po škole, dostaneš trest, domácí úkoly navíc, nebo naopak nepojedeš na školní výlet.

Využití v praxi? Tvé děti se flákají a nechodí do školy? Pak jednoduše nebudeš dostávat příspěvky. Zbytečné peníze. Kradeš? Několikrát jsi byl trestán za nelegální činnost? Půjdeš povinně pracovat, nucené práce, úklid, hned bude v Čechách čistěji. Řídíš rychle? Pod vlivem alkoholu? Ne, vážně nechci 1000 Kč do kapsy a přestupek smáznout a přejít domluvou. Za uplácení veřejného činitele bys měl jít navíc k soudu. Zaplatíš pokutu nebo dostaneš zákaz řízení na omezenou dobu a za pokus o úplatek veřejně prospěšné práce. O zdemolovaných, rozpadlých a odporných bytech a domech se mi ani nechce mluvit. To, že někdo není schopen udržovat svůj vlastní domov v podobě takové, aby se v ní dalo čistě žít, je pro mě nepochopitelné. Pokud se neumí někdo postarat o byt, měl by dostat jednopokojovou nízkonákladovou buňku, která se nerozpadá a není nebezpečná a odstrašující pro okolí. Ať se nejprve naučí starat a maličký pokoj.

Že je to tvrdé? Mě to ani nepřijde, stačí žít a chovat se podle zákona, pak se nemusíme bát trestu. Věci je třeba řešit rychle, jednoduše, žádné složité akce, projekty, nesmysly a bláboly, akorát by z toho zase byly nějaké aktivity typu tunel, kde se někdo napakuje a výsledek žádný. Přísnost, trestní odpovědnost, jednoduchost a rovný metr pro všechny.

Autor: Petra Neugebauerová | čtvrtek 15.9.2011 10:38 | karma článku: 36.31 | přečteno: 2237x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 79 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.81 | Přečteno: 298 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.60 | Přečteno: 227 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.41 | Přečteno: 639 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 37 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2539
Píši o všem, co mě zaujme, inspiruje, rozesměje i rozlítí.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...