Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Fascinace úpadkem naší (nejen) ekonomiky

"Bohužel" se dívám na televizní noviny, denně čtu tištoviny (tištěné noviny) a zprávy na internetu. Ano, bohužel! Jinak už to pomalu nelze říci. Od voleb se toho mnoho změnilo. Úžasné billboardy s lákavými vidinami na lepší budoucnost a vyhlídky pro český lid byly opět použity jen jako "lízátka pro malé děti". Cuc na kládě hadr.

Ministr financí se směje! Proč by ne? Jemu přece "výjimky" nezmizí!| foto: Dalibor Puchta, iDNES.cz

Včera na mě ze všech večerních zpráv vykukovaly obličeje ministra obrany, pana Vondry, ministra zahraničí, pana Schwarzenberga a spousty analytiků, k věci se vyjadřujících. To, že vláda změnila své názory a postoje - jako už poněkolikáté, nebudu raději komentovat, ale to, že Česká republika je na tom tak špatně, že se žádné "akce", které proti Libyi pořádá NATO a OSN, nezúčastní mě nadzvedlo ze židle.

Stálo by to moc peněz, nemáme na to. OK, já osobně nejsem pro bombardování Lybie, jsou to jejich vnitřní problémy, které zatím žádný jiný stát neovlivňují (už slyším, jak mnozí řvou ROOPAAA, jasně, to je snad to jediné), NATO a OSN by měli chránit a ne útočit. Ale to už jsem zase u jiného problému.

Vadí mi jedno - ČR nemá peníze. Veřejně hlásáno jsme na tom velmi špatně. Ale kdo konkrétně je na tom špatně?

Už jen při představě sousloví "daňová reforma" se mi dělá nevolno, a to hlavně ve spojení se současnou vládou ČR. Daňová reforma v zatím vykreslené podobě se podobá spíš spojení "sedřít z kůže" všechny, kromě politiků, vysoce postavených šéfů, elitářů, rentiérů a ostatních podobně žijících a pokoutně si vydělávajících občanů.

"Stravenky a režijky končí"! Výborně, být to někde na sjezdu, tak si stoupnu a tleskám! Bravo, to se vám zase něco povedlo. Pan Kalousek tyto benefity nazve "výjimkami". A jelikož prý chce rovné podmínky pro všechny - určitě sebe nevyjímaje - tak navrhuje "nové úlevy" - paušální zvýhodnění pro všechny. No, upřímně neumím si pod tím představit nic pěkného. Jen další možnost, jak nám ten paušál časem snižovat a snižovat a páchat na něm další hříchy.

Stravenky - žravenky - jsou fajn. Je to jeden z preferovaných benefitů. Věta od ministra financí: "Chceme-li mít nižší daňovou sazbu, musíme mít výjimek co nejméně", mne opravdu rozesmutnila. Ne pobavila, ale rozesmutnila. Za prvé: Daňová sazba se přece bude zvyšovat tak jako tak! Za druhé: Stravenky nejsou výjimka, ale firemní benefit. Tomu říkám daňová škrti-forma. Vláda chce zamítnout celkem 28 takovýchto a podobných výjimek. Ale je zajímavé, že se klidně podepíší pod to, že polovina těchto změn bude mít na rozpočet jen minimální dopad. Ale co to udělá s námi? Lidmi? Občany ČR?

Nevím, jak Vám, pane ministře, ale mě se obědvá zatím docela chutně, když to mám za jednu stravenku, její čtvrtinu si pěkně nechám strhnout ze mzdy a to je to poslední, co jsem ochotna podstoupit.

Ale vláda chce asi podpořit domácí vaření, domácí kuchyni, zahrádku. Švestičky, brambory a mrkev si vypěstuji. Ale koukám, že si budu muset pořídit i vepře, krávu a slepice. Aby se dalo vůbec něco vařit.

Tak na lepší nápady! Snad Vám naše žaludky poděkují za nás.

Autor: Petra Neugebauerová | pondělí 21.3.2011 18:55 | karma článku: 24,13 | přečteno: 1563x
  • Další články autora

Petra Neugebauerová

Proč nemít milenku

Zcela cíleně jsem nedávno narazila na článek v Maximu "Proč mít milenku". Aneb jak požádat svou stálou partnerku či manželku o otevřený vztah a výhody z něho plynoucí. Je to poměrně zajímavý článek, který vše kolem vysvětluje (samozřejmě) z pohledu mužů a jejich potřeb. Ne že by v něm bylo něco objevného, ale i tak pár vět upoutalo mou pozornost.

7.7.2014 v 9:30 | Karma: 17,84 | Přečteno: 1956x | Diskuse| Společnost

Petra Neugebauerová

Jak pracovat a nezbláznit se z toho

Od doby, kdy jsem nastoupila do prvního zaměstnání, uplynulo již mnoho času. Už to vlastně bude pomalu 10 let. Tý jo, jsem už pěkně stará... Od počátku pracovního procesu jsem někde v koutku mysli o práci uvažovala tak, že práce rovná se: poslušnost, nepřijemní a nekompromisní šefové, pruda, otrava, honba za penězi, ranní nepříjemné vstávání, nuda a stereotyp. Moje tušení se mělo brzy naplnit. Ale také za nějaký čas vyvrátit.

16.4.2014 v 13:39 | Karma: 32,05 | Přečteno: 5509x | Diskuse| Společnost

Petra Neugebauerová

Proč nevybočovat ze všednodenních stereotypů

Tak nějak se povídá, že je fajn opustit občas zajeté koleje, jinak řečeno dělat činnosti odlišným způsobem než obvykle a zkusit něco nového. Já zkouším nové věci celkem ráda, vlastně bych řekla že i velmi ráda. Zřejmě to ale neplatí vždy a někdy je lepší držet se svých kolejí zuby nehty a nepouštět se do žádných větších akcí. Obzvláště tedy co se týče vašeho běžného všedního dne...

18.6.2013 v 9:14 | Karma: 8,58 | Přečteno: 476x | Diskuse| Společnost

Petra Neugebauerová

Tak jak je to tedy s těmi hrami

Sice mám za sebou dokončenou výuku na téma "Teorie her", ale moje zamyšlení bude směřovat mimo obor mikroekonomie. Ačkoliv na poli ekonomickém by bylo vše o mnoho jednodušší. Platí tam totiž jasná pravidla, otevřené definice, nezpochybnitelné fakty a všichni se jimi řídí a vědí, jaký bude výsledek, pokud se zachovají tak či onak. Co ale "Teorie vztahových her"? Tato sféra je natolik spletitá, že by dokonce snad zasloužila rovněž studijní obor. A možná by pak i ubylo stesků, zklamání, naštvání, rozchodů a bůh ví, čeho ještě. Ano, ano, kdyby nás tak učili již od základní školy umění mezilidské komunikace a chování se ve vztazích, ať už jde o vztahy jakékoliv.

22.2.2013 v 9:15 | Karma: 14,23 | Přečteno: 712x | Diskuse| Společnost

Petra Neugebauerová

Je sledování porna hřích?

Jana odpočítávala v práci poslední minutu, konečně 17:00, jupííí. Rozhodla se skočit ještě do obchodu, nakoupit na večer jedno dobré bílé, olivky, sýry a bagetu. Měla prima nápad na hezký večer, v práci finišovali konec kvartálu a těšila se zatraceně domů, na večer, jak si s Petrem pěkně odpočinou, dají si něco dobrého, pak by se mohli pomazlit a dojde určitě i na sex. Za pár dní oslaví první výročí. Zasnila se, milování je pořád tak báječné!

17.1.2013 v 15:41 | Karma: 20,84 | Přečteno: 3751x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč

  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2539x
Píši o všem, co mě zaujme, inspiruje, rozesměje i rozlítí.